5 Tips voor een leuke kampeer trip

Het is belangrijk om eerst goed research te doen naar de kampeerplek waar je wil gaan staan. Vaak zijn er online ervaringen te vinden en tips en ideeën van mensen die al eerder op deze plekken zijn geweest. Daarnaast is de uitrusting ook heel belangrijk. Hiervoor kun je in de kampeerwinkel advies vragen of je doet dit online via de chat. Het is belangrijk dat je niets vergeet en jezelf ook kunt vermaken tijdens regenachtige dagen.

Een perfecte zithoek creëren op de camping

Er zijn meerdere soorten campingstoelen te vinden bij de kampeerwinkel. Afhankelijk van de houding waar je normaal in zit zoek je de perfecte campingstoel uit. Zo zijn er degelijke stoelen van metaal die je ook kunt verstellen waarmee je er een ligstoel van maakt. Deze zijn vaak ook te krijgen in varianten met extra dikke poten die ervoor zorgen dat de stoel niet meer verschuift. Ook heb je plastic campingstoelen die je kunt verstellen. Het grootste voordeel is dat deze niet zwaar zijn waardoor je ze makkelijk in en uitklapt. Daarnaast zou je ook nog kussens kunnen gebruiken voor de stoelen. Dit zorgt voor een minder stijve houding en meer zitcomfort. Vaak worden deze ook wel met de duurdere campingstoelen meegeleverd. Verdiep je dus goed in de mogelijkheden en test ze eventueel uit in de winkel. Zo kun je een weloverwogen keuze maken.

Tips wanneer je voor het eerst gaat kamperen

Als het je eerste keer is dat je gaat kamperen kun je het beste spullen lenen van vrienden of familie. Zo heb je geen grote uitgaven wanneer het toch niet zo leuk als dat je had verwacht. Het is slim om vooraf in de tuin te oefenen met het opzetten van de tent. Op deze manier heb je hem in korte tijd staan op de camping en kun je maximaal genieten van je vakantie. Veel mensen kopen ook een plasemmer voor als zij s nachts opeens moeten plassen. Soms zit je gewoon simpelweg te ver van het toiletgebouw af. Boek je reservering op tijd zodat je het beste plekje nog zelf uit kunt kiezen. Bekijk ook goed waar de zon staat. Het kan namelijk zijn dat je anders in een broeierige tent komt. Je wilt immers niet s morgens vroeg wakker worden van de hitte.

Optimaal comfort creëren voor je slaapplek

Het is verstandig om een goed en degelijk luchtbed te kopen. Eventueel zou je ervoor kunnen kiezen om een elektrische pomp te kopen. Zo staat het bed in korte tijd en ben je ook verzekerd van een stevige slaapplek. Het is verstandiger om een dekbed mee te nemen in plaats van een slaapzak. De slaapzak biedt namelijk vaak vele malen minder warmte als een dekbed. Ook in de zomer is een dekbed handig want je kunt dan gebruik maken van een zomer dekbed wat weer veel koeler is. Neem ook altijd een paar sokken mee voor de nacht. Wanneer je koude voeten krijgt kun je deze daarmee snel opwarmen.