3 tips voor een geslaagde barbecue

3 tips voor een geslaagde barbecue 

Wanneer heb jij de buren voor het laatst uitgenodigd voor een gezellige barbecue in de tuin bij je woning? Nu de temperatuur buiten het nog toelaat is het zaak de uitnodiging zo snel mogelijk te versturen! Er zijn verschillende manieren waarop je voor een geslaagde barbecue in de wijk zorgt. Zorg niet alleen voor een combinatie van verschillende soorten vlees, vis en groenten. Denk ook na over de aankleding van de tuin! Kies bijvoorbeeld voor een terrasverwarmer, waarmee je voorkomt dat bezoekers het koud krijgen naarmate de avond vordert. Combineer de terrasverwarmer met een aantal lampjes, of kies voor een traditionele vuurkorf. Het zorgt voor een gezellige sfeer tijdens de barbecue in de tuin! In dit artikel lees je er meer over. 

Tip 1: zorg voor een gevarieerd aanbod aan gerechten 

Niet iedereen eet vlees, evenals dat niet iedereen van vis houdt. Zorg er om deze reden voor, dat je een grote variëteit aan gerechten aanbiedt. Combineer vlees en vis met verschillende soorten groenten. Onder meer uienringen, stukjes paprika en bijvoorbeeld champignons lenen zich goed voor het grillen op de barbecue. Je kunt ze los op de barbecue leggen, je kunt de paprika en champignon vooraf vullen en je kunt kiezen voor een spies met verschillende soorten groenten. Naast de diverse soorten groenten, vlees en vis is het slim om een aantal salades te maken en voor bijvoorbeeld stokbrood te zorgen. Dit lust iedereen! 

Tip 2: denk aan over de drankjes bij de BBQ 

Zo gevarieerd als het aanbod aan gerechten op de BBQ vaak is, zo uitgebreid zou ook het aanbod aan dranken moeten zijn. Veel mensen drinken een frisse witte wijn bij het grillen van hun gerechten op de BBQ. Houd echter rekening met het feit, dat niet iedereen alcohol drinkt. Zorg voor een aantal non-alcoholische dranken. Dit kan een wijn of biersoort zonder alcohol zijn, maar bijvoorbeeld ook een verfrissend sapje. Voor de kinderen uit de wijk mag een drank als Cola of Sinas niet ontbreken. Het kan leuk zijn om zelf een drankje te maken met bijvoorbeeld (bruisend) water, schijfjes citroen en een paar takjes munt. Op het internet vind je nog veel meer ideeën voor drankjes die je zelf kunt maken. 

Tip 3: kleed de tuin op een leuke manier aan 

Eerder las je al dat het verstandig kan zijn om de tuin van een terrasverwarmer te voorzien tijdens de barbecue. Op deze manier voorkom je dat mensen het koud krijgen. Bij de keuze voor een terrasverwarmer heb je verschillende opties. Kies je voor een model op gas, of ga je voor een klassieke vuurkorf met hout? Naast een terrasverwarmer is het verstandig te kiezen voor het gebruik van lampjes aan de schutting. Ben je er niet zeker van dat het droog blijft? Zet in dat geval vooraf een partytent op in de tuin. Het biedt je de gewenste beschutting en voorkomt dat de barbecue op het laatste moment afgeblazen moet worden. Andere accessoires die je bij het aankleden van de tuin kunt gebruiken: een aantal vrolijk gevulde bloempotten, een buitenkleed, enzovoorts.