De beste elektrische auto’s van 2018

De elektrische auto’s worden steeds beter en beter. Wat zijn de 10 beste elektrische auto’s van 2018?

Het einde van de fossiele brandstoffen is in zicht en met de benzine en dieselauto’s onder druk door de overheid, neemt de vraag van elektrische auto’s toe. Vandaag de dag zijn er meer elektrische auto’s te koop dan ooit. We hebben hier onze top 10 gerangschikt.

Als je aan elektrische auto’s denkt, dan denk je aan korte actieradius en de langdurige laadtijd van je accu. Dit is verleden tijd! Door de snelle ontwikkelingen is het vermogen van accu sterk ontwikkeld. De actieradius vandaag de dag had je in het verleden alleen maar van kunnen dromen.

Destijds was de Reva G-Wiz die leidde tot de elektrische auto’s van nu. Je kon het nauwelijks een auto noemen. De Reva G-Wiz werd ingeschaald als een vierwieler, oftewel een brommobiel. De accu die werd gebruikt was een basis  loodzuur accu. De Reva G-Wiz was traag, krap en niet erg veilig. De Nissan Leaf het niet kon helpen en zijn gestart met het ontwikkelen van elektrische auto’s.

De Nissan Leaf, vijfdeurs hatchback was een gebruiksvriendelijke familie auto. De Nissan Leaf werd de best verkochte elektrische auto toen te koop. Hoewel de cijfers van de Nissan leaf lager lagen dan de diesel en benzine, was het bereik ten minste 125km. Door de constante ontwikkelingen en verbeteren wordt de actieradius steeds beter. De introductie van de Lead MK2 staat alweer klaar, waardoor ze steeds beter in de mark gaat leggen ten opzichte van de traditionele brandstof auto’s.

Het succes van de Leaf bleef niet onopgemerkt bij de concurrenten. De introductie van de nieuwe modellen bleeft niet uit en de concurrenten komen met een tegenantwoord. Hyundai, Kia, Peugeot, Citroën, Renault, Ford en Volkswagen willen allemaal een deel uit maken van de elektrische revolutie, terwijl BMW een sub-merk heeft gecreëerd. Het Amerikaanse bedrijf Tesla heeft zijn eigen reeks volledige elektrische auto’s geïntroduceerd, terwijl de autofabrikanten Audi en Jaguar luxe elektrische auto’s produceren. Bedrijven als Rimac en Nio bouwen elektrische hypercars.

Past een elektrische auto bij jouw?

Er zijn voor -en nadelen om een elektrische auto te bezitten, net zoals die er zijn voor een traditionele benzine of diesel auto.  Het grootste vraagteken van de potentiële eigenaren is hoe ver kunnen ze kunnen rijden op één oplaadbeurt. Er zijn ook vraagtekens bij het opladen, maar deze problemen worden steeds minder belangrijk naarmate de technologie verbetert.

Als je denkt een elektrische auto aan te schaffen, dan is het de moeite waard om wat berekeningen te maken voordat je een knoop doorhakt. Bereken hoeveel kilometers gemiddeld per dag gaat afleggen, wanneer het binnen het bereik legt wat de fabrikanten noemen zou het goed moeten komen.

Het opladen van jouw accu is geen probleem. Veel autofabrikanten bieden hoge voltage accu opties aan, voor thuis en op je werk. Er van uitgaande dat je dat je over een eigen parkeerplaats beschikt. Wanneer je een Tesla koopt, heb je toegang tot de snelle oplaadpunten van Tesla. Dit geeft je toegang op populaire plaatsen te reizen door het land. Er zijn ook snelle laadstations voor andere autofabrikanten bij de grote tankstations.

In sommige opzitten betekent het bezitten van een elektrische auto dat je de manier van denken moet veranderen. Het is niet net zoals een benzine of dieselauto die je bijtankt wanneer die leeg is. Bij een elektrische auto is het de bedoeling dat je hem altijd bijvult en klaar staat voor vertrek, net als je smartphone. Als je eenmaal gewent bent aan deze manier, hoef je nooit meer zorgen te maken over de afstand die je wil gaan afleggen. Het inpluggen van stekker is een simpele en schone manier van opladen. Geen vieze benzine pompen en geen verspilling van brandstof. En met geen uitstoot levert dit schone luchtkwaliteit op.

Het weer kan impact hebben op de actieradius. Als het koud is kan de accu niet volledig opladen. Ook het gebruik van de verwarming of de airco vermindert het bereik. Veel auto’s hebben nu een voorverwarmer, wat betekent dat u de cabine kunt verwarmen of koelen terwijl u nog bent aangesloten. Bespaar hiermee je actieradius.

De voordelen van een elektrische auto bevat ook het geluidloos rijden, wat maakt de reis een relaxte comfortabele rit. Dit zolang je natuurlijk zeker bent van volle accu om je werk of huis kunt halen. Nog een voordeel is dat je snel kunt wegsprinten bij een stoplicht.

Is een elektrische auto goedkoop rijden?

Het kopen van een elektrische auto word steeds toegankelijker. De overheid stimuleert het elektrisch rijden met subsidies. De autofabrikanten kijken vaak naar de totale kosten van een elektrische auto in vergelijking met een traditionele benzine -of dieselauto. Op deze manier word de hoge aankoopprijs gecompenseerd door de lage kosten van het opladen, wat aanzienlijk minder is dan brandstof.

Vandaag de dag zijn er genoeg elektrische auto’s op de markt. Onze top 10 van beste elektrische auto’s op dit moment.

Top 10 elektrische auto’s 2018

  1. Nissan Leaf
  2. Jaguar I-Pace
  3. Volkswagen e-Golf
  4. Hyundai Kona Electric
  5. BMW i3
  6. Tesla Model S
  7. Renault ZOE
  8. Volkswagen e-up!
  9. Tesla Model X
  10. Smart ForTwo ED