De juiste persoon zoeken voor de juiste plek


Is er binnen jouw bedrijf grote behoefte aan nieuw personeel? Dat is vandaag de dag niet altijd even makkelijk. In bepaalde branches is het geen probleem om nieuwe werknemers te vinden, maar er zijn ook branches waar dit een stuk lastiger is. Uiteraard wil je dat een bepaalde functie niet te lang onbezet blijft. Er moet dan immers iemand zijn die de taken waarneemt of de boel moet verdeeld worden onder de rest van het personeel. Toch wil je ook niet te snel iemand aanstellen. Het is namelijk zonde wanneer na enige tijd blijkt dat je een verkeerde keuze hebt gemaakt. Daarom is het zaak de juiste persoon te vinden. Maar hoe vind je eigenlijk de juiste persoon voor de juiste plek? Wij bieden je in onderstaande tekst enkele handvatten!

Begin altijd tijdig met zoeken
Sommige bedrijven komen voor een onaangename verrassing te staan wanneer er plots iemand vertrekt. Dit is vaak het geval bij het vertrek van iemand die een belangrijke functie vervult. Denk bijvoorbeeld aan een manager of iemand met een financiële taak. Om deze vacature naar behoren te vervullen, moet iemand over specifieke kennis beschikken. Je wilt immers niet dat iemand verantwoordelijk wordt voor de financiën die hier eigenlijk helemaal geen verstand van heeft. De kans dat alles goed gaat, is in dat geval namelijk bijzonder klein. Geschikt personeel voor een specialistische functie vind je echter niet van de ene op de andere dag. Heeft iemand kenbaar gemaakt dat hij binnenkort gaat vertrekken? Begin dan tijdig met zoeken naar een vervanger. Hoe eerder je begint, des te groter de kans dat je de juiste persoon voor de juist plek vindt!

Schakel hulp in bij het zoeken
Veel bedrijven proberen eerst zelf personeel te werven. Dit doen zij vaak door middel van een advertentie in lokale en/of regionale media. Daarnaast zetten zij sociale media in om mensen op de hoogte te brengen van de vacature. Sommige bedrijven slagen er hierdoor in om personeel te vinden, maar dit geldt lang niet voor iedereen. Ben je ook al lange tijd op zoek naar iemand voor de juiste plek? Dan kan dit op den duur gaan frustreren. Dat is natuurlijk niet de bedoeling. Om nieuw personeel te vinden, raden wij je dan aan om hulp in te schakelen. Gaat het om een functie voor een korte tijd? Richt je dan eens tot een uitzendbureau. Zoek je iemand voor een specialistische functie of met ervaring in een bepaald vakgebied? Dan doe je er goed aan een detacheringsbureau in te schakelen. De kans op het vinden van de juiste persoon voor de juiste plek is dan een stuk groter. 

Kies voor executive search
Wil je er zeker van zijn dat je de meest geschikte kandidaat vindt voor een openstaande vacature? Probeer het dan eens middels executive search. Deze manier om geschikt personeel te vinden wordt voornamelijk gebruikt door professionele bedrijven. Bij executive search worden zogeheten headhunters ingezet om de juiste persoon te vinden. Zij richten zich doorgaans niet tot beschikbaar personeel. Nee, zij kijken juist naar mensen die in dienst zijn van een bedrijf maar die wel open staan voor een nieuwe uitdaging. Vaak worden mensen benaderd voor een specifieke functie waarin zij reeds ervaring hebben. Door middel van executive search is de kans op het vinden van de juiste persoon voor de juiste plek dus nog groter dan via een uitzend- of detacheringsbureau!