Dit moet je weten voor je een HBO opleiding kiest

Voordat je aan een HBO opleiding gaat beginnen is het verstandig om te kijken wat het beste bij je past. Vaak krijg je ook de mogelijkheid op de middelbare school om een beroepskeuzetest te doen. Echter kan het ook zijn dat je karaktereigenschappen hebt die weer beter bij een ander beroep passen. Uiteindelijk maak je de keuze zelf, maar het moet leuk zijn en goed verdienen in de meeste gevallen. Wij hebben enkele leuke opleidingen voor je verzameld.

Passie voor de media? Kies voor een HBO creatieve business opleiding

Met de creative business hbo opleiding kun je in veel sectoren aan de slag. Je leert hier namelijk alles over TV, series en muziek. In de loop van deze studie kun je zelf kiezen in welke specialisatie je jezelf wilt gaan specialiseren. Natuurlijk geven de ervaren docenten ook een advies hierin. Uiteindelijk is het wel aan jezelf om de keuze te maken en de opleiding succesvol af te ronden. Het is zelfs mogelijk om een deel van de studie in het buitenland te gaan doen. Dit is unieke ervaring waar geen lesboek of e-learning programma tegenop kan. Naast dat je leert hoe je succesvol wordt in de media leer je natuurlijk ook hoe je dit in de praktijk moet gaan inzetten. Naast het creatieve aspect moet je ook een beetje commercieel zijn ingesteld namelijk. Eventueel is het zelfs mogelijk om je eigen onderneming te starten tijdens de studie. Zo kun je meteen geld verdienen!

Waar kun je aan de slag?

Als je deze opleiding voltooid hebt kun je bijvoorbeeld aan de slag als conceptontwikkelaar. Hierbij maak je creatieve conceptplannen voor een bedrijf. Ook zou je aan de slag kunnen als producent waarbij je verantwoordelijk bent voor de productie van een mediaconcept. Daarnaast kan je ook webredacteur worden waarbij je de website voor een bedrijf beheert en schrijft. Ook kun je aan de slag als een social media marketeer. Dit is een redelijk nieuwe beroep waarbij je gaat adverteren op alle social media kanalen. Het doel hierbij is zoveel mogelijk donateurs of volgers te verkrijgen. Ook kun je als muziekmanager aan de slag en ben je verantwoordelijk voor alle taken die er bij een artiest komen kijken. Eventueel zou je zelf als ZZP’er aan de slag kunnen als creatieve brein voor meerdere organisaties en bedrijven. Natuurlijk kun je ook evenementenmanager worden en alles op het gebied van muziek of het promoten van een merk organiseren.

Zorgen voor ouderen, gehandicapten en fysiek beperkte mensen

Wanneer je graag voor iemand zorgt is de verpleegkunde hbo opleiding wellicht iets voor jou. Hierin heb je diverse specialistisch en sta je meestal in rechtstreeks contact met de arts. Je zou voor gehandicapten of fysieke beperkte mensen kunnen zorgen, maar ook kan je aan de slag met ouderen of als ondersteuner in het ziekenhuis. Het vinden van werk in deze sector is heel makkelijk omdat er veel vacatures zijn en bij blijven komen. In de meeste gevallen heb je zo ook een stabiel inkomen.