Door het hele land worden evenementen georganiseerd waar autoliefhebbers samenkomen

Nederland kent vele autoliefhebbers. Sommigen kijken graag naar auto’s en anderen halen hun plezier uit het verzamelen van bijvoorbeeld oldtimers of het klussen aan auto’s en het opzetten van tuning projecten. Voor steeds meer mensen is de auto meer dan alleen een vervoersmiddel. Er zijn tal van onderdelen die je aan een auto kan veranderen om deze nog beter te laten presteren of om de auto er nog mooier uit te laten zien. Vele meetings en beurzen worden het hele jaar overal in het land georganiseerd, waar liefhebbers bij elkaar komen en hun auto’s aan elkaar tentoonstellen en hun hobby delen. Op internet zijn er diverse forums te vinden, waar er ook projecten gedeeld worden en hobbyisten elkaar tips en trucs geven voor de beste manieren om je auto te tunen.

Leestip: Remklauwen verven doe je zo! Remklauwen lakken DYI

Onderdelen en accessoires zijn een stuk makkelijker en goedkoper dan 10 jaar geleden

Het tunen en stylen van auto’s is een stuk eenvoudige en vooral betaalbaarder dan pakweg tien tot twintig jaar geleden. Tegenwoordig zijn er diverse webshops te vinden, waarop je eenvoudig en snel de onderdelen die jij zoekt kan bestellen vanuit de hele wereld. Dit was in het verleden niet zo eenvoudig en ging gepaard met lange wachttijden en vaak hoge kosten vanwege de import. Cartuning is tegenwoordig een stuk laagdrempeliger en steeds meer mensen tonen dan ook interesse in deze liefhebberij. Vrijwel alles is online te vinden, van uitlaten tot velgen en van spoilers tob bumper-verlagers en koplampen. Onderscheid wordt vaak gemaakt tussen cartuning en styling, waarbij bij tuning de focus ligt op het verbeteren van de prestaties, terwijl bij carstyling de looks en uitstraling van de auto de focus hebben.

Uitgelicht: https://www.carstyle.nl/porsche

Ook elektrische motors zijn te tunen

Elektrisch rijden is een logisch gevolg van het klimaatprobleem en hoe we proberen hier oplossingen voor te vinden. Elektrische auto’s worden vaak niet zo snel in verband gebracht met tunen, omdat het verbeteren van de prestaties van een elektrische motor vaak nogal gecompliceerd ligt. Toch is dit wel degelijk mogelijk en zijn er steeds meer plekken te vinden die zogenaamde chiptuning aan bieden. Met behulp van chiptuning wordt via speciale software de begrenzing die vanuit de fabriek op de elektrische auto gezet is aangepast. Met deze techniek kun je een stuk meer uit je elektrische auto halen. Wanneer deze motorisch gezien bovengemiddelde sportieve prestaties levert, wordt het ook direct een stuk interessanter om ook de looks en uitstraling van dit type auto verder aan te passen.