Klussen in je huis? Zorg dat je de juiste spullen hebt

Klussen gaat veel sneller wanneer je de beschikking hebt over goed gereedschap en de juiste materialen. Zo kun je veel tijd besparen met een goed stuk gereedschap, maar ook door het plannen van de verbouwing of klus kun je tijd besparen. Onderaan de streep is het vaak veel goedkoper als wanneer je dit door een aannemer laat doen. Daarnaast vinden veel mensen het ook nog eens leuk om te doen met vrienden of familie.

De voordelen van betrouwbare en betaalbare tape

Een goed voorbeeld van degelijke tape is de velcro tape die gebruikt wordt bij veel verschillende soorten klussen. Zo heb je deze in een enkelvoudige, maar ook in dubbelzijdige variant. Daarnaast is er ook klittenband variant die nog handiger in gebruik is. Op een vlakke ondergrond maak je meestal gebruik van een dunne tape omdat deze op deze ondergrond het beste hecht. Op gevoelige ondergronden wordt juist weer vaak gebruik gemaakt van een nog dunnere variant. Bij ruwe ondergronden maak je weer gebruik van een dikkere tape met extra kleefkracht. Dit geldt tevens ook voor vochtige ondergronden waarbij de kleefkracht zeer belangrijk is. Natuurlijk moet je bij afplaktape voor schilderwerken ook goed letten op de kleefkracht. Je wilt immers niet dat hij zichzelf te vast hecht zodat je hem ook makkelijk kunt verwijderen. Doe goed research naar de klus zodat je weet welke tape je nodig hebt.

Waarom kiezen voor tweecomponentenlijm?

De twee componenten lijm gebruik je voor een sterke lijmverbinding. Deze lijm kan een zware belasting aan en hecht de verbinding tussen verschillende objecten goed. Vaak is de verharder een epoxy. Met een aanbreng pistool kun je deze laten mengen en direct ergens op aanbrengen. Door een goede menging kan de lijm ook optimaal uitharden wat weer zorgt voor een optimaal resultaat. Daarnaast hebben ze een hoge kruip waarden. Deze lijm wordt ook wel eens voor metsel en straatwerk gebruikt. Ook is het nog eens een duurzame keuze die beter voor het milieu is. Deze lijm gebruik je namelijk voor het leven en het zal dus niet snel voorkomen dat je dit opnieuw moet gebruiken. Zo kunnen we samen naar een betere toekomst werken voor de nieuwe generatie.

Praktische tips om het klussen leuk en snel te laten verlopen

Een goede voorbereiding is het halve werk, maar dit maak het klussen ook nog eens leuker en je bent sneller klaar. Wanneer je voorzichtig een spijker erin wil slaan kun je ook een kam gebruiken in plaats van je vingers. Zo voorkom je ongelukken en kun je veilig klussen. Bewaar een ladder altijd in een niet vochtige ruimte zodat je er zeker van kunt zijn dat je niet uitglijd. Het is ook belangrijk om de vloer goed schoon te houden, zodat je niet per ongeluk in bijvoorbeeld een spijker gaat staan. Elke dag kun je het beste even met de franse slag de ruimte schoonmaken. Wil je geen lijm verspillen? Gebruik dan een kam om hem over het hele oppervlak te verspreiden.