Met deze spullen houd je je kat tevreden

Een kat is misschien een huisdier, maar de opvoeding is eigenlijk hetzelfde als bij een kind. De kat heeft namelijk ook voldoende aandacht en beweging nodig. Daarnaast willen zij ook graag op een schone wc zitten wat je kunt maken door de aanschaf van een kattenbak. Ook willen zij graag dieren speelgoed zoals een muis of een krabpaal. Kortom genoeg redenen om de kat eens even lekker te verwennen en een goed leven te gunnen.

Een kat de hele dag de mogelijkheid geven om zichzelf te vermaken

Met kattenspeelgoed stimuleer je de kat niet alleen om te bewegen, maar je maakt ook het jachtinstinct van de kat los. Een goed voorbeeld is de krabpaal die je in bijna ieder huishouden wel ziet staan. Daarnaast heeft de kat op deze manier ook een bezigheid wanneer jij even geen tijd hebt om te kroelen of wanneer je buiten de deur bent. Katten spelen ook graag met wol of een muis. Hier kunnen zij het hele huis mee doorgaan en zo raken zij ook vanzelf uitgeput. Dit zorgt ervoor dat je niet de hele tijd de kat op je lippen hebt zitten, maar ook de kat zelf wordt hier heel gelukkig van. Ook voorkom je zo dat ze de tent af gaan breken want ze weten dan precies waarmee ze wel of niet mogen spelen. Daarnaast is de krabpaal ook goed voor de nageltjes van een kat. Ze blijven zo vlijmscherp en ook kunnen ze zo zelf de nageltjes schoonmaken.

Waarom de kattenbak zo belangrijk is

Een kattenbak is voor katten heel belangrijk omdat zij zo op hun eigen territorium hun behoefte kunnen doen. Je kunt een kattenbak kopen om te voorkomen dat ze in huis gaan poepen of plassen. Een ander voordeel is dat hij zo zijn eigen schone plek kan opzoeken voor het doen van zijn of haar behoefte. Het is wel verstandig om minimaal 1x per week de kattenbak te verschonen. Wanneer hij te vies is zul je merken dat ze het juist wel buiten of in huis gaan doen. Dit wil je natuurlijk ten alle tijden voorkomen. Ook kun je op deze manier de gezondheid van de kat nauwlettend in de gaten houden. Wanneer een kat niet lekker in zijn vel zit kan je dit vaak ook aan de ontlasting zien. Natuurlijk gaan ze in de zomer wel nog naar buiten om te plassen en te poepen. Dit is vaak gewoon de aard van het beestje.

Welke voordelen biedt een kat ?

Een kat zorgt ervoor dat je altijd gezelschap hebt in huis, maar hij of zij verdrijft ook alle muizen in huis. De kat zelf heeft alleen een beetje liefde nodig en je bent echt niet veel tijd kwijt aan de zorg voor het beestje. Natuurlijk kun je er wel voor kiezen om lekker veel met de kat te kroelen. Ze houden zichzelf altijd netjes schoon. Je hoeft ze dus niet te wassen wat bij andere huisdieren vaak wel nodig is.