Nieuwe vloer kopen? Lees hier 3 voordelen van laminaat!

Ben jij op zoek naar een mooie vloer van goede kwaliteit? Laminaat is dan een goede keuze! Ben jij nog aan het twijfelen of je een pvc-vloer of een laminaat vloer aan wilt schaffen? Lees snel verder. Hier vind je de drie voordelen van laminaat!

1.      Voor welke soort en kleur ga jij?

Een van de grootste voordelen van laminaat is dat het in vele kleuren, motieven en soorten is te verkrijgen. Wil je een natuurlijke uitstraling creëren, ga dan voor een laminaatvloer in een natuurlijke houtkleur. Bij de meeste laminaatvloeren zie je bijna geen verschil tussen een echte houten vloer en een laminaatvloer. Dit komt door de naden en noesten die in de planken zijn verwerkt en geven jouw woning een luxueuze uitstraling. Wil je een industriële sfeer creëren, dan kun je ook kiezen voor laminaat met een betonlook.

2.      Laminaat is geschikt voor elke ruimte

Het mooie aan laminaat is, is dat je het tegenwoordig overal kunt laten leggen. De kwaliteit ervan is de laatste jaren namelijk flink verbeterd. Dus ook laminaat in de badkamer of keuken leggen is geen probleem! Ook je trap kun je bekleden met laminaat. Op die manier voer jij je stijl door in je gehele woning. Tot slot is het ook mogelijk om laminaat te leggen op een vloer met vloerverwarming. Met laminaat kun je echt alle kanten op!

3.      Onderhoudsarme vloer

Ben jij niet zo’n boener of poetser? Laminaat is onderhoudsarm materiaal waarbij het volstaat om eens in de week een stofzuiger eroverheen te halen en eens in de week te dweilen. Ook over de lange termijn is laminaat veel onderhoudsarmer dan bijvoorbeeld een echte houten vloer. Laminaat hoef je bijvoorbeeld niet opnieuw in de olie te zetten of te schuren. Zwarte strepen kun je er vaak met een vochtige doek al afboenen.