Populaire Chinese webshops

De Chinese webshops zijn niet alleen meer voor het Chinese publiek, maar trekken klanten over de hele wereld. De laatste jaren zijn de Chinese webshops een goedkoop en populaire keuze geworden voor consumenten over de hele wereld.

AliExpress, gearbest, deal extreme, banggood zijn de meest bekende namen en voor een goede reden. De Chinese webshops bieden een groot assortiment en een enorme variatie in producten. Tevens bieden ze wereldwijde verzending aan en de producten zijn ook nog aantrekkelijk geprijsd.

Aan de andere kant, de kwaliteit en de service verschillen sterk van site tot site. Op welke website je een bestelling  gaat plaatsen is dus een belangrijke beslissing.

Top Chinese webshops- Samenvatting

De Chinese webshops kunnen we onderscheiden in 2 verschillende groepen. -De locale en internationale webshops.

De meeste Chinese webshopeigenaren gebruiken verschillende merken en webshops voor locale Chinese consumenten en internationale consumenten. Neem als voorbeeld Alibaba group, die gebruikt AliExpress en Alibaba.com op de internationale markt voor consumenten en bedrijven. Op eigen terrein, wanneer ze aan locale Chinese verkopen ze onder het merk Tmall en Taobao.

Hieronder weergeven we een top 10 van de beste Chinese webshops op de internationale markt . Ook weergeven we een top 10 van de beste Chinese webshops op de locale Chinese markt.

Top 10 Chinese webshops- Internationale markt

 1. GearBest- GearBest gespecialiseerd in laptops, mobiele telefoons, tablets, gadgets, robot stofzuigers en 3D printers. Alles gemaakt in China en aantrekkelijk geprijsd.
 2. AliExpress-AliExpress is een van de meest bekende Chinese webshop en een onderdeel van Alibaba group. Duizenden Chinese retailers bieden op dit platform hun producten aan. Producten allemaal gemaakt in China en een enorm breed assortiment.
 3. Banggood-Banggood.com is een bekende Chinese webshop, die zich focust loyale klanten en het groeien van hun klantenbestand. Banggood bied 3 voordelen: aantrekkelijke prijzen, enorme variatie aan producten en uitstekende klantenservice.
 4. Geekbuying-Geekbuying bied een combinatie van elektronische producten, goede klantenservice en concurrerende prijzen.
 5. DHgate- DHGate is een van de grootste Chinese e-commerce websites met een groot aanbod in goedkope producten. Van kleine gadgets tot computers en tablets.
 6. Lightinthebox – LightInTheBox is een gebruiksvriendelijke Chinese webshop die beschikbaar is in verschillende talen. LightInTheBox wordt beschouwd als één van de beste webshops in China. Ze bieden een breed assortiment en goedkope producten aan, namelijk voor: elektronische apparaten, auto accessoires, telefoons, kleding, schoenen en nog veel meer.
 7. Tomtop- TomTop bied meer dan 70.000 producten in 100 categorieën aan. Elektronische producten, camera’s, zaklampen, thuis, tuin, sieraden, muziek instrumenten, speelgoed, huidverzorging producten en nog veel meer.
 8. Zalful – Zalfun is marktleider op het gebied van Chinese kledingverkoop voor jonge vrouwen die zoeken voor uitdagende, opwindende en mooie kleding. Hippe kleding, schoenen , sieraden en accessoires voor aantrekkelijke prijzen.
 9. Tidebuy- Tidebuy is een Chinese webshop in de kleding gefocust op de de beleving. Nieuwe collecties veranderen tijdig, grote variatie, acties, kortingen en gratis verzending.
 10. Rosewe- Rosewe is een charmante Chinese webshop voor vrouwenkleding. Rosewe focust zich op de grote maten.

Top 10 Chinese webshops- Locale markt

 1. Tmall – Tmall is de belangrijkste webshop van Alibaba group voor de locale Chinese markt. Tmall heeft een breed assortiment producten en heeft internationale merken in het assortiment, namelijk: P&G, Adidas, GAP, Nine West, Reebok, Ray-Ban, Gucci. Tmall heeft 500 miljoen actieve gebruikers.
 2. JD- Jingdong (oftewel 360buy) is de twee na grootste Chinese webshop gericht op Chinese consumenten. Heeft meer dan 300 actieve gebruikers. JD is de grootste drone leverancier op het gebied van systemen voor bezorging.
 3. Gome.com.cn- Gome.com is de grootste professionele e-commerce website in China. Intergratie in huishoudelijke apparaten.
 4. Dangdang- Dangdang is marktleider op het gebied van Chinese webshops. Dangdang bied meer dan 1 miljoen producten aan uit verschillende categorieën, namelijk: Boeken, audio en video, moeder en baby, huidverzorging producten, kleding, schoenen, tassen.
 5. Suning – Suning is de grootste elektronica retailer van China. Suning heeft een groot aantal fysieke winkels met een sterke online aanwezigheid.
 6. Yhd- yhd.com is een betaalbare online winkelcentrum en supermarkt.
 7. Huihui – Huihui.cn is een online platform voor kleding.
 8. Qijia- Qijia is een online webshop, die zich richten op de categorieën decoratie, bouwmateriaal en huisinrichtingen.
 9. Egou- Egou.com is een vergelijkingsplatform. Egou.com beschikt over vee populaire winkelforums.
 10. Bookschina – Bookschina is een van de eerste online boekensite in China. Het verstrekken van grote variantie aan boeken van binnenlandse uitgevers.