Redenen waarom een fietsendrager erg handig kan zijn

Een fietsendrager kan zowel achter de auto als op het dak bevestigd worden. Het grootste voordeel van een dak fietsendrager is dat je niet zwaar hoeft te tillen om de fiets op het dak te plaatsen. Het nadeel is dat hij veel wind vangt wat zorgt voor een hoger brandstofgebruik. Een fietsendrager aan de trekhaak bevestigen is nog handiger want je kunt daar 2 of meerdere fietsen op bevestigen. Echter is er ook een nadeel want je mag max 50 kg op een trekhaak plaatsen.

Welke soorten fietsendragers zijn er ?

De meeste mensen kiezen voor een thule fietsendrager bestellen. Dit merkt is alom bekend in Nederland en je weet zo dus ook dat je een goede kwaliteit hebt. Daarnaast hebben zij een grote collectie aan verschillende fietsendragers. Het Zweedse merk heeft fietsendragers die op het dak geplaatst kunnen worden en de klassieke die je aan de trekhaak bevestigd. Het voordeel van de trekhaak modellen is dat ze minder wind vangen en je dus ook niet een hoog brandstofgebruik eraan overhoudt. Tevens zijn er modellen beschikbaar waar je 1 tot 4 fietsen op kunt plaatsen. Daarnaast zijn er speciale varianten voor de elektrische fietsen want deze zijn natuurlijk een stuk zwaarder. Veel modellen die je aan de trekhaak bevestigd zijn voorzien van een voetpedaal. Hierdoor kun je gewoon de kofferbak open maken als de fietsen erop staan. Dit zorgt voor een optimaal gebruikersgemak.

Waar let je op bij de aankoop van een fietsendrager?

Er zijn verschillende modellen en ook verschillen zij in hoeveel fietsen je erop kwijt kunt.Je kunt zelfs een thule fietsendrager 3 fietsen bestellen die door veel gezinnen worden gebruikt. Dit is een van de meest verkochte modellen in Nederland. Wanneer je auto geen trekhaak heeft moet je natuurlijk een dakmodel kopen. Afhankelijk van het gewicht van de fietsen kies je een model uit. Een race fiets weegt nu eenmaal minder als een gewone fiets of elektrische fiets. Het is verstandig om goed research te doen naar de verschillende modellen die op het internet verkrijgbaar zijn. Dit zorgt ervoor dat je een goed oordeel kunt vellen over de fietsendrager die mogelijk bij je past. Daarnaast kun je ook naar een fietsenwinkel of andere speciaalzaak gaan waar je de producten kunt proberen. Meestal is er ook een medewerker die je kan voorzien van vakkundig advies.

Waarom met de fiets op vakantie gaan?

We zijn steeds meer met gezondheid en natuur bezig. Wat is er dan idealer als met de fiets op vakantie gaan? Je maakt hem met een fietsendrager vast aan de auto en bent klaar om te gaan. Ook kom je op deze manier op plekken die normaal met de auto onbereikbaar zijn. Daarnaast blijf je fysiek ook fit en geeft fietsen mentaal ook rust. Zo is de vakantie lekker rustig en zonder stress. Het verkeer op de weg neemt steeds meer toe en dan is er niets heerlijker als daar met de fiets aan voorbij gaan. Ook kinderen vinden dit steeds leuker.