Tips om je opslagruimte optimaal te benutten

Verhuis je naar een nieuwe stad, een kleiner huis of wil je (tijdelijk) af van je oude meubelen? Dan is een opslagruimte een goed idee. Voor de mensen in Noord-Holland is er opslagruimte te huur Purmerend Tenminste: als je weet hoe je een opslagruimte inricht. Anders loop je het risico om je spullen nooit meer terug te vinden. Weet je niet waar te beginnen? Dan hebben wij een aantal tips.

Label, label, label!

Onze belangrijkste tip: label al je dozen vòòr je ze in de opslagruimte plaatst. Ga aan de slag met een dikke zwarte stift en witte labels en markeer je dozen langs alle kanten zodat je weet wat erin zit. Nummer vervolgens elke doos en noteer de inhoud op een apart blad, spreadsheet of op een digitaal document. Dit maakt het vinden van je spullen een stuk makkelijker dan blindelings door elke doos te rommelen. Het is tijdrovend, maar uiteindelijk bespaar je méér tijd uit als je dringend iets zoekt.

Plan de lay-out van de opslagruimte

Ga niet zomaar de opslagruimte vullen, maar neem je tijd om goed na te denken wat je waar zet. Wat je ook doet: zorg ervoor dat je een gangpad creëert in het midden. Zo kan je steeds aan al je spullen. Langs de ene kant kan je de meubelen stapelen en langs de andere kant de dozen. Wil je snel weten wat in welke doos zit, kies dan voor doorzichtige boxen in plaats van kartonnen dozen. Tegenwoordig kan je ze voor een prikje kopen in elk grootwarenhuis.

Vul de opslagruimte

Neem je inventarislijst van zonet er even bij en duid aan welke items je het vaakst nodig hebt de komende tijd. Heb je je winterjas nodig? Of ga je nog gaan golfen deze maand? De spullen die je vaak nodig hebt, zet je vooraan in de opslagruimte. Wat je niet nodig hebt, kan achteraan. Vervolgens kan je de opslagruimte verder vullen. Plaats alle zware items onderaan en stapelen maar!