Wanneer huur je een webdesign bedrijf in?

Je huurt een webdesign bedrijf in bij het maken of vernieuwen van een website of webshop. Daarnaast kunnen zij vaak ook het online marketing aspect voor je doornemen. Veelal geven zij gratis advies op maat hoe je online succes kunt bereiken. Echter kun je er ook voor kiezen om echt maatwerk te laten maken voor je bedrijf. Zo onderscheid jij jezelf van de concurrent en kun je nieuwe klanten gaan veroveren. Tijdens de corona crisis is de noodzaak van een online mogelijkheid wel gebleken.

Wat is webdesign en wat kun je als bedrijf hiermee?

Bedrijven kiezen voor Web Design wanneer zij online hun mogelijkheden willen uitbreiden. Het kan zijn door wat aanpassingen te doen aan een bestaande website, maar ook door de bouw van een volledig nieuwe website. Daarnaast is het ook zo dat de webdesigner meer kan als alleen een mooi plaatje. Vaak zorgen zij er ook voor dat je goed vindbaar bent in de zoekmachine. Sommige webdesigners maken zelfs een logo die je niet alleen op de website gebruikt, maar die je ook op papier of op de voorgevel van je bedrijf kunt gebruiken. Daarnaast ontwikkelen zij vaak ook speciale rekenmodules voor het toevoegen van kortingen of acties. Steeds meer bedrijven specialiseren zich ook in de richting van online marketing en kunnen jou dus op dit gebied ook bij staan. Alles wat online gebeuren moet is het werk van de nieuwe webdesigners.

Wat voor werkzaamheden doet een webdesigner?

Een webdesigner doet in de meeste gevallen meer als wat wij mensen daarvan denken. Zo kunnen zij vaak ook helpen bij het ontwikkelen van een visitekaartje of briefpapier. Daarnaast zorgen zij er ook voor dat websites te bekijken zijn op mobiele apparaten zoals een telefoon of tablet. Ook kunnen zij ondersteunen bij het schrijven van teksten. Vaak hebben zij speciale SEO teksten die zij kunnen schrijven zodat jij goed gaat scoren in de zoekmachine. Ook helpen zij bij het onderhoud van een website. De beveiliging moet namelijk met enige regelmaat worden geupdate, maar ook de plugins die je bij een CMS website gebruikt hebben updates;. Daarnaast zorgen zij er ook voor dat een bestaande website sneller wordt zodat je ook een hogere positie in de zoekmachine kunt krijgen.

Waar let je op bij het laten maken van een website?

Bij het laten maken van een website is het belangrijk dat je een goede indruk achterlaat. Het draait dus niet alleen om het uiterlijk, maar ook om de functionaliteit. Het is namelijk sinds juni verplicht om ook een snelle website te hebben. De nieuwe regels voor een goede waardering in de zoekmachine is een laadtijd van maximaal 3 seconden. Daarnaast wil je ook dat gebruikers binnen 2 klikken bij het juist product of dienst uitkomen. De vindbaarheid in de zoekmachine is door de concurrentie op dit gebied steeds belangrijker aan het worden. Het is verstandig om ook eens te informeren of het webdesign bureau dit voor je kan verbeteren of dat zij hier een extern bedrijf voor weten.