Welke masters kun je gaan volgen na het afronden van je bachelor?

Als je net je universitaire of HBO-opleiding hebt afgerond ga je natuurlijk kijken wat je volgende uitdaging wordt. Wil je je eerste stappen op de arbeidsmarkt gaan zetten, neem je een tussenjaar of ga je jezelf verder ontwikkelen door een relevante vervolgopleiding te volgen? Veel mensen kiezen ervoor om hun kennis verder uit te diepen door het volgen van een deeltijd master. Binnen alle masters zijn er nog ontzettend veel mogelijkheden, dus het is begrijpelijk als dit een lastige keuze voor je is. In dit artikel lichten we een aantal masters toe, zodat jouw keuze een stukje makkelijker te maken valt. 

Master projectmanagement

Voel jij je vaak geroepen om het voortouw te nemen in grote projecten? Voel jij je verantwoordelijk voor de werkzaamheden die verricht moeten worden? Dan kan het jouw roeping zijn om je verder te ontwikkelen tot een volwaardig projectmanager. Als projectmanager zul je je buigen over de strategische en tactische vraagstukken die spelen binnen de organisatie. Tijdens de master projectmanagement ontwikkel je de kennis, vaardigheden en inzichten die je nodig hebt om deze functie te bekleden. Nu er steeds meer innovaties en ontwikkelingen plaatsvinden in deze wereld, is er ook steeds meer vraag naar strategische masterbreinen. 

Master HRM

Kun jij goed praten met mensen en heb je feeling voor personeelsbeleid, scenario’s en de processen met betrekking tot het aannemen van nieuw personeel? Bij de master HRM leer ontwikkel je jezelf tot een gedegen gesprekspartner, die op strategisch niveau kan adviseren over het personeelsbeleid van de organisatie waar je werkzaam bent. Door praktijkgericht te werk te gaan tijdens de master zul je je optimaal voorbereiden om deze functie te bekleden in het werkveld. Binnen de master HRM heb je nog allerlei specialisaties, zoals organisatiepsychologie, arbeidsrecht of leiderschap. Zo kun je ook nog je eigen twist geven aan de richting die je in wilt.

Master of Business Administration

Heb je ambities om een functie te bekleden in het management van een grotere organisatie? Dan kan de Master of Business Administration de ideale voorbereiding voor je zijn. Deze master is de grootste en meest succesvolle Nederlandse aster of het gebied van Business Administration. Tijdens het programma ontwikkel jij je in de breedte op het gebied van bedrijfskunde en hoe je hier op een strategische manier stappen in kunt zetten. Vanuit docenten, die jaren praktijkervaring hebben zul jij relevante kennis overgeheveld krijgen, zodat jij een rugzak aan kennis en praktijkervaring meeneemt richting de organisatie waar je werkzaam bent of in de toekomst gaat werken. 

Zo zie je maar dat er verschillende manieren zijn om jouw carrière meer vorm te geven na het afronden van je bachelor. Veel masters zijn ook te combineren met werk, dus als je al actief bent in het werkveld kan een master ideaal zijn om verdieping te zoeken binnen jouw functie. In welke situatie je ook zit; een master is ideaal om je fundamentele kennis en vaardigheden naar een hoger level te tillen. Door jezelf optimaal te ontwikkelen, zul jij steeds dichterbij je beoogde droomfunctie komen.