Welke pyjama kan een baby in de winter dragen?

Wat voor pyjama is het beste voor een baby? En wat kan een baby het beste in de winter dragen? Op deze vragen gaan wij antwoord geven in deze blog. Wij gaan je uitleggen wanneer je kind een pyjama aan mag en wanneer het handig is om het niet te doen. Het is namelijk erg belangrijk dat een baby goede kleding draagt tijdens het slapen. Op deze manier kan er niks met je kind gebeuren.

Wanneer mag een baby een pyjama dragen?

Vanaf een bepaalde leeftijd kan een baby een pyjama dragen. Dit is vanaf 1-jarige leeftijd. Doe dit niet eerder. De kans op wiegendood is dan nog erg groot. Laat je kind tot 1-jarige leeftijd een rompertje of een onesie dragen. Deze pyjama’s zitten goed aangesloten op het lichaam van de baby. De kans is groot dat er dan niks gebeurt. Is het heel erg warm? Laat dan het slaapzakje achterwegen. Het rompertje of de onesie is dan voldoende.

Welke pyjama kan een baby het beste dragen in de winter?

Tijdens de koude winterdagen mag je baby wel wat warmere slaapkleding dragen, maar houdt natuurlijk in de gaten of ze het niet te warm of te koud hebben. Dat is namelijk niet goed voor het kindje. Als je baby het te warm heeft kun je dit al snel zien aan de rode wangetjes of je voelt even aan het nekje. Is het nekje klam? Dan heeft je kind het warm en kun je beter een paar kledingstukken uit doen.

Wanneer slapen baby’s het beste?

Als het in de kamer 16 tot 18 graden is slapen baby’s het beste. Bij dit temperatuur kan een baby het beste een rompertje of een onesie aan met voetjes. Daarover heen doe je nog een warm baby slaapzakje met nog een extra dekentje als dat nodig is. Zorg er wel voor dat het dekentje niet over het hoofdje heen komt. Kijk hiervoor nog meer nachtmode voor kinderen.