Welke soorten polissen zijn er?

Bij het afsluiten van een zorgverzekering is het ook belangrijk dat je selecteert hoe je wilt betalen. Wil je betalen door middel van een natura- of restitutiepolis? Dit kun je aanvinken als je de zorgverzekering afsluit. Wil je meer weten over de verschillende polissen? Lees dan vooral deze blog. Wij zetten namelijk speciaal voor jou op een rijtje wat de polissen allemaal inhouden.

Wat is een Naturapolis?

Bij een naturapolis heeft de zorgverzekeraar contracten lopen met verschillende zorgverleners. Wanneer je verzorgd wordt door een van deze zorgverleners, worden de kosten direct verhaald op de verzekering en hoef je voor de rest niks zelf voor te schieten. Denk bijvoorbeeld aan een bezoekje bij de tandarts. Laat jij jezelf behandelen bij een zorgverlener waar je verzekeraar geen contract mee heeft? Dan is de kans groot dat je de kosten voor een deel zelf moet vergoeden. Op basis van deze informatie kun jij een zorgverzekering kiezen.

Wat is een Restitutiepolis?

Bij de restitutiepolis heeft de zorgverzekeraar helemaal geen contract met een zorgaanbieder. Je kunt zelf bepalen naar welke zorgverlener je toegaat. Alleen hierdoor is het wel van belang dat je zelf de kosten voorschiet. Vervolgens kun je bij je zorgverzekering aankloppen en vragen of het onder je dekking valt. Valt het onder je dekking? Dan krijg je het geld terug van de verzekering. Meestal is de restitutiepolis duurder dan de naturapolis. Kijk daarom naar de beste zorgverzekering.

Wat is een Collectieve zorgverzekering?

Een collectieve zorgverzekering wordt vaak afgesloten met meerdere mensen. Denk bijvoorbeeld een verzekering speciaal voor werknemers van een bedrijf of leden van een sportclub. Het komt ook vaak voor dat patiëntenvereniging van chronisch zieken vaak een collectieve zorgpolis afsluiten.

Wil je ook een collectieve zorgverzekering afsluiten? Vaak krijg je dan korting op de premie. Ook kun je voor een basisverzekering of een aanvullende verzekering kiezen.